Dag 4- Masai Mara del 1.

TJA TJA BLOGGEN!!! Det är Gustav här!!!
 
Idag har varit en fullspäckad dag som började tidigt med bussresa och slutade även tidigt med Uno-spel. Bilresan till safarin tog ungefär 6 timmar enkelväg och de 2 sista timmarna var vägen så dålig att vi alla hoppade fram och tillbaka och jag slog i huvudet x antal gånger.
 
06:00- Klockan ringer och det är dags att stiga upp. Vi alla är fortfarande lite sega efter gårdagens äventyr, men nu skulle ju ett nytt äventyr börja, så vi fick släpa oss upp ur sängarna.
07:11- Vår chaufför Joo (som btw är sååååå grym) anlände till bakgatan med sin bil. Han har haft problem under morgonen då hans ena fönsterruta hade gått sönder och fick göra en nödlösning i sista sekund genom att sätta plast framför hela rutan.
08:20- Nu har vi åkt ett bra tag genom Nairobi och vi stannar vid en utsiktsplats med utsikt över det ashäftiga Great Rift Valley. Utsikten är störtcool och vi (jag) passar även på att shoppa "lite" souvenirer när vi ändå har chansen. Jag lyckades faktsikt pruta ner priset med 2000 shilling, så jag är rätt stolt, #firsttimepruting #goals. 
10:45- Endast lite mer timmar senare är klimatet helt annorlunda. Från att det är grönska och frodande träd över allt till att det är kalt, sand och ödemark så långt ögat kan nå. Vi stannar vid en till souvenirburik och nuuuu har Tea och jag shoppat som riktigt proffs. Vi lyckades pruta från 35000 shilling till 9000 shilling!!!! Det är vad jag kallar HIGHSCORE! #goals.
11:23- En fluga lyckas på något sätt flyga in i Hannas näsa och det skapar lite lätt panik hahahaha.
12:04- Nu märker vi att vi är ute i vildmarken för helt plötsligt kommer 5 giraffer dundrandes förbi över grusvägen. Vi alla sitter i chock och pekar med uppspärrade ögon.
12:56- Nu är vi äntligen framme efter en skakig bilresa och det är dags för lunch. Vi har precit checkat in i våra rum som består av ett mellanstort tält med badrum. 
13:30- Dags för att ge oss av! Första stoppet är hos Masaibyn. Där blir vi bemötta av cirka 15 masaimän som skakar hand med alla och visar oss deras traditionella dans. Från att vi alla står och kollar på dem när de dansar, blir vi sedan uppdragna för att lära oss hur man gör. Vi går i led och "hoade" (typ sjöng med en grumlande röst) medan vi blir klädda i deras traditionella sjalar. Sedan skulle jag och Torsten hoppa så högt vi kunde jämnfota medan de andra stod och småfnittrade bakom oss. Vi blir sedan visade in till deras hem. Små enkla lerhyddor byggda av kobajs är deras hem, och de visar stolt upp dem. En masai, Sami, berättade att när man var 15 år skulle man med ett 30tal andra ungdomar bege sig ut i skogen för att leva där i cirka 5 år. För att få återvända till byn ska man tillsammans med de andra ha dödat minst ett lejon, ta manen, tanden och en klo. Vi får lära oss otroligt mycket. 
15:15- Grindarna öppnar sig, vinden blåser i håret och bilen börjar rulla. Vi alla skriker glatt "Nuuuuu kööör vi!" och Joo skrattar högt. Redan efter 3 minuter får vi syn på något, ett 30-tal giraffer. De alla går graciöst över savannen och bakom dem står det en hjord zebror. Safarin är verkligen helt fantastisk och vi ser djur, efter djur, efter djur, efter djur och det känns som att det aldrig tar slut. Vi ser även en massa kranier och skelettdelar från djur och vi börjar nu ana vad som finns ute i vildmarken. Kanske vi kunde få se ett lejon? En stund senare börjar det regna och eftermiddagsbrisen blir svalare. Nere i dalen får vi syn på elefanter!!!!! Joo vet exakt vart han ska köra för att ta oss till djuren på smidagast och snabbast sätt och inom nolltid var vi nere. Vi fortsätter köra men nu var det längesen vi såg ett djur.... ända tills Joo får syn på en noshörning. Han berättar att det är mycket ovanlgt att se noshörningar i denna nationalpark och att vi har stor tur. Medan vi beger oss tillbaka till lodgen får vi syn på vilande lejon och jaktsugna geparder. Spänningen är olidlig!
 
Kvällen har kommit och dagen är vid sitt slut. Till middag åt vi härlig linsröra och köttgryta med ris. Det perfekta avslutet på kvällen var ändå att spela Uno. Torsten blev lite sur när han förlorade då vi hade gått emot honom i smyg för att inte han skulle vinna... hehehe. Wi-Fi existerar inte här, vilket är lite skönt för att vi helt och hållet ska kunna slappna av och njuta av det goda sällskapet. Imorgon väntar den andra game-driven. Vi ska stiga upp 05:55.
 
Tack för mig! Peace out.
 
 

Kommentera här: