Dag 1-Resdagen!

Hej och hå!
 
Nu har vi äntligen kommit fram till vår lägenhet i Nairobi efter en låång resa. Dagen började redan för min del kl. 02.40 för påklädning och sista ihoppacknig och 03.20 gick bilen mot Arlanda. På Arlandas terminal 2 möttes vi sen för incheckning av väskor, det vart totalt 14 stycken... Första flyget mot Paris gick sedan 06.20, men vi var där lite extra tidigt för at fixa platser med extra utrymme til Gustav, vilket vi lyckades med! Eftersom vi var där lite extra tidigt på plats hann vi också sitta och vänta på gaten ett tag (och hinna med en tur till Starbucks såklart). Parislflyget tog två timmar och fyrtio miniter, men det blev lite svettigt redan innan planet startade då vingarna helt plötsligt skulle avfrostas, vilket gjorde att planet kanske skulle bli försenat, och gjorde vår mellanlandningstid knapp! Mycket riktigt landade planet lite senare än beräknat (endast tio minuter), och liite stressigt blev det allt. Precis då planet landade hoppade vi upp ur sätena för att så snabbt som möjligt komma ut ur planet (även fast vi redan innan start lovat att vi inte skulle va de jobbiga mäniskorna). Men vi hann, aningen svettiga efter att ha trängts på en trång buss och sprungit till gaten. 
 
Inför andra flyget mellan Paris och Nairobi var Gustav lite nervös eftersom det inte innan hade gått att fixa platser med extar fotutrymme. Men som tur var var inte flyget tillsatt och Torsten och Gustav kunde istället byta till sig planets bästa platser (som inte låg i bussnies class) som både hade jättemycket fotutrymme som dessutom gick att fälla ner ryggstödet på. Torsten och Gustav lyckades också komma bra överens men en av flygvärdinnorna, kanske lite för bra, då det slutade med att hon bjöd med dem på fest, ett erbjudande kilarna tackade artigt men bestämt nej till. Förövrigt flöt flygresan på bra. Varje stol var försedd med en egen skärm där man kunde se film ocgmailh spela spel (vissa av oss hade dessvärre mindre tur och hamnade på stolar där skärmen inte fungerade). Vi bjöds dessutom på nötter, lunch och afternoon tea, men för en matberoende person som mig så var portionerna liite för små och efter den 8 timmar långa flygresan var jag både trött i kroppen och hungrig! 
 
Som tur var är hela resan så bra fixat, så att vi, så fort att vi hämtat våra väskor blev upphämtade av en chafför som körde oss till vår lägenhet där Petter (han som ordnat resan åt oss och som bor här i Nairobi) vänatde med MAT! Efter middagen var det bara at duscha och gå och lägga sig, och jag tror att de flesta av oss somnade gott (trots firandet av en championsleauge match utanför fönstret). 
 
Det märks att vi är på en annan kontinent, och för mig som aldrig har varit utanför Europa måste jag säga att det känns lite konstigt. Känslan då vi kom ut från flygplatsen var lite av en blandning av chockkänsla, fascination och glädje. Men jag är också så otroligt glad över att få hänga med på den här resan som redan nu blivit något helt annat (på ett positivt sett) än jag förväntat mig. 
 
/Hanna 
 

Kommentera här: